Delta simplex-ontharders

Toepassing

Delta simplex-ontharders kunnen ingezet worden in woningen. Dankzij de zeer geringe afmetingen zullen ze gemakkelijk een plaatsje vinden in de garage, kelder en zelfs onder de gootsteen of in de badkamer.

De Delta-simplex is het ideale toestel voor horecabedrijven die hun dure toestellen (steamers, koffiemachines, vaatwasmachines, wasmachines enz) willen beschermen tegen kalkaanslag. Afhankelijk van de toepassing is er de keuze tussen het simplex en duplexmodel. De Delta-simplex ontharders zullen het water in principe volledig ontharden. Dankzij de proportionele resthardheidsregelaar kan er een exacte hoeveelheid resthardheid ingesteld worden, indien dit gewenst is.

Delta Simplex compact

Bij de Delta Simplex Compact zijn alle onderdelen ingebouwd in een aantrekkelijke behuizing, die tevens dienst doet als zoutreservoir. De compact is verkrijgbaar in drie kleuren: Standard Line (wit), Silver Line (anthracietgrijs) en Blue Line (donkerblauw)(niet afgebeeld)

Het toestel kan worden aangesloten met aansluitingen van ½”, ¾” of 1” of een bypass (zie opties) van ¾”. Interessant is dat de Delta Simplex Compact zich probleemloos laat aanpassen aan de plaatselijk installatie vereisten. Of de aanvoerleiding nu van links, of rechts of via de achterzijde komt, de Delta Simplex Compact kan in alle richtingen worden georiënteerd.

Ondanks zijn zeer geringe afmetingen levert de Delta Simplex Compact toch een schitterend werkings resultaat: een nominale doorstroom hoeveelheid van 1500 liter/uur , een zoutverbruik van 300 gr per regeneratie en een waterverbruik van nauwelijks 20 liter tijdens de regeneratie.

Delta Simplex External

De Delta Simplex External bestaat uit twee belangrijke componenten: Een harsmodule met besturingsklep en een apart reservoir voor de aanmaak van de pekel. Wat de werking betreft is dit toestel identiek aan de Delta Simplex compact, alleen het model verschilt. Door gebruik te maken van een apart zoutreservoir hoeft de harsmodule niet op dezelfde plaats te worden geïnstalleerd als het pekelreservoir.

Bij de Delta Simplex External kan een speciaal ontwikkelde steun (bracket) in roestvrij staal geleverd worden waarmee de harsmodule aan de muur bevestigd kan worden.

 

Afmetingen

Delta Compact

Delta Simplex External

Breedte (mm)

241

192

Hoogte (mm)

484

433

Diepte met bypass incl. (mm)

538

285

Diepte zonder bypass (mm)

464

211

Algemene informatie

 

 

Harsvolume

3,3

3,3

Aansluitingen

1/2”,3/4” of 1”

1/2”,3/4” of 1”

Min. waterdruk in Bar

1

1

Max. waterdruk in Bar

8

8

Nominale doorstroming (1 bar drukverlies) in liter/uur

1500

1500

Regeneratie gegevens

 

 

Zoutverbruik in kg

0,3

0,3

Waterverbruik in liter

20

20

Duur van de regeneratie in minuten

15

15

Type regeneratie

Volume gestuurde regeneratie

Volume gestuurde regeneratie